Torsk med bönsallad och mandelsås

 

En frisk måltid med en underbar mandelsås.

 



800 g             torsk, kolja, vitling eller långa

Salt & peppar

2 msk            olja till stekning

 

Bönsallad

1 burk            bönmix, 400 g

12 st              cocktailtomater

1 st                röd paprika

4 st                salladslökar

1/2                  citron, rivet skal & saften

2 msk            olivolja

 

Mandelsås

1 st                gul lök

2 st                vitlöksklyftor

2 st                röda paprikor

50 g               mandelspån

2 msk            olivolja

1 tsk              chilipulver

1 burk            krossade tomater, 400 g

½ dl               rödvinsvinäger

Servering

Färska örter t.ex. citronmeliss, basilika, dill, persilja

 

Gör så här:

 

Bönsallad

Låt bönorna rinna av. Dela tomaterna, kärna ur och fintärna paprikorna.
Finskiva salladslöken. Lägg alla ingredienserna till salladen i en bunke och blanda varsamt. Krydda med salt, peppar och ev chili, täck över och ställ kallt.
 
Mandelsås


Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Torr-rosta mandelspånen i en varm stekpanna i ca 1 minut. Ta upp. Hetta upp oljan i pannan och fräs lök, vitlök, paprika och chilipulver 3-4 minuter under omrörning. Lägg fräset och övriga ingredienserna till såsen i en bunke och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
 
Fisk


Krydda fisken. Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fisken på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.

Servera genast med bönsalladen, färska örter och mandelsåsen!