Långarygg med kantareller och rödbetor, 4 personer

 

 

800 gr                     långarygg, kolja- eller torskrygg

smör och olivolja (hälften, hälften)

salt och citronpeppar

 


Kantareller och rödbetor:
400 gr                     kantareller
8 st                         rödbetor, små, kokta
1 st                         rödlök, strimlad på längden
3-4 msk                  balsamicovinäger
smör till stekning
salt och peppar

 

Citron- och pepparotssås

4 dl                          fiskbuljong
3 dl                          vitt vin, torrt
1 st                          lök, gul, fint hackad
0.5 st                       citron, skalet
3 dl                          grädde
1 tsk                        olja
citronsaft
2 msk                      smör
riven pepparrot

maizena till redning

 

Gör så här: Börja med att koka rödbetorna.

 

Övergå sedan till såsen som tar rätt lång tid att koka ned: Fräs löken i smör utan att den tar färg. Slå i vinet och buljongen och låt det koka ihop till hälften återstår. Slå i grädden och lägg i citronskalet. Låt sjuda till simmig konsistens. Mixa såsen med mixer och till sätt smöret och oljan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Innan serveringen tillsätt rikligt med pepparrot i såsen.

 

Kantareller och rödbetor:  Stek kantarellerna i smör. Tillsätt rödlöken och rödbetorna. Avsluta med att tillsätta balsamicovinäger, salt och peppar.

 

Långaryggen: Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja. Stek fisken och krydda med salt och citronpeppar. Fisken är klar när den är helt vit igenom.

 

Smaklig måltid!

 

Klicka här och låt dig inspireras av våra goda och enkla recept!