Grillad långarygg

 

Långaryggen är stor och maffig, vit och fast. Perfekt att koka men passar även bra på grillen.

Krydda långan med salt och citronpeppar. Lägg på några kvistar timjan och vira baconskivor runt om. Grilla tills innertemperaturen når 52 grader eller tills fisken är helt vit igenom.

 

 

 

Serveras gärna med ansjovissmör:

 

5 ansjovisfiléer
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk fransk senap
1 msk kapris

 

Gör så här:

Hacka ansjovisen fint. Rör smöret fluffigt med elvisp. Blanda i ansjovis, senap och kapris. Klicka i smöret i plastfolie. Rulla i hop och forma till en korv. Lägg in smöret i frysen fram tills servering. Skiva smöret och servera till den grillade långaryggen. 

 

Klicka här och låt dig inspireras av våra goda och enkla recept!