Rödingen är odlad i en havsvik på Islands norra kust. Den föds upp på fiskrens från isländska fiskfångster (dvs. fiskrester som blir över vid filéning) och pelagisk fisk, huvudsakligen lodda. Ingen antibiotika används vid uppfödningen.

 

Rödingen liknar laxen men är inte lika fet och har inte en så utpräglad laxsmak. Rödingen är god stekt i panna eller ugn, grillad eller gravad.


Röding innehåller:

 

* Fett: ca 9-10 %

 

* Vitamin A: (behövs för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt)

 

* Vitamin D: (Påverkar balansen mellan kalcium och fosfat i blodet och främjar bildandet av ben)

 


Recept:


Curryröding på kokosspenatbädd

Gravad röding med chili och lime

Fläder- och rosépeppargravad röding

Grillad röding med spännande kryddor 

Limesås till röding

 

Rödingtartar med grönpeppar

 

Fänkålsinlagd röding