Kungsfisk med sötsur sås, 4 personer

 

800 g             kungsfisk filé

ströbröd, salt och citronpeppar

 

Sötsur sås:

2 msk            vitlök, hackad

2 msk            ingefära, riven

4 msk            schallotenlökar, hackade

450 g            körsbärstomater, hela

4 msk            rödvinsvinäger

4 msk            strösocker

4 msk            ketchup

2 msk            fisksås

färsk koriander

 

Gör så här:

Bryn vitlök ingefära och schallotenlökar.
Tillsätt körsbärstomaterna och stek på svag värme tills de öppnar sig.
Tillsätt rödvins vinäger, strösocker, ketchup och fisksås. Låt koka i 2 minuter.
Klipp över rikligt med koriander och ställ såsen åt sidan.

Vänd kungsfisken i ströbröd blandat med salt och citronpeppar (blir lättare om man delar filéerna i 2-3 bitar). Stek fisken i smör tills den är helt vit igenom.
Lägg upp fisken på ett fat och häll såsen över. Servera med ris och sallad.

 

Klicka här åt låt dig inspireras av fler goda recept!