Pluras fiskpudding

 

Enkel och god vardagsmat. Suverän om man har kokt fisk över sedan gårdagen.

 

4 portioner

 

1 1/2 dl grötris

1 dl mjölk

3 dl torsk, kolja 

2 st ägg

1 dl grädde

200 g räkor, skalade

salt och peppar

3 msk ströbröd

smält smör

 

Tillbehör:

skirat smör och lingonsylt

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka ris och vatten i 10 minuter. Häll därefter i mjölken och koka ytterligare 20 minuter på låg värme. (Passa så att det inte bränner i). Låt riset svalna.

Rör ihop ägg och grädde.

Blanda ris, fisk och äggsmet. Tillsätt räkorna, salt och peppar. Smaka av.

Häll smeten i en form som är smörad och bröad (ströbröd). Pensla med smält smör och strö ströbröd över.

Grädda i ugnen 30 minuter.

Servera med skirat smör och lingonsylt.

 

Klicka här och låt dig inspireras av fler goda och smakliga recpt!