Fish and chips med tartarsås
4 portioner

800 g    kolja eller vitling
4 dl       vetemjöl
1 tsk     salt
3 dl       iskall öl

1-2 liter olja till fritering (tex solrosolja)

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en skål. Häll i ölet lite i taget och vispa till en tjock, krämig smet. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa att oljan har lagom temperatur genom att lägga i en brödbit. När den blir gyllenbrun inom 2-3 minuter är det lagom varmt.Vänd fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera med pommes frites och tartarsås.

Tartarsås:

2 dl       majonnäs
1 dl       gräddfil
2 tsk     vitvinsvinäger
4 msk   bostongurka
2 tsk     ljus senap
2 tsk     pressad citronsaft
2 msk   hackad gul lök
2 tsk     kapris
2 tsk     hackad persilja
2 tsk     hackad dill
1 tsk     strösocker
2 krm    kajennpeppar
1 tsk     salt

Blanda ihop allt och smaka av. Låt gärna stå och gotta sig i kylen ett tag innan servering.

 

Få mer tips på goda fiskrätter. Klicka här!