Rödingtartar med grönpeppar och dragon

 

En mycket god förrätt.


 

400 g       rödingfilé
½             citron, rivet skal
2 msk      citronsaft

2 krukor   färsk dragon
2 tsk        flytande honung (eller smält i micro)
1 msk      grönpeppar i lag, mycket finhackad
1              gurka, urkärnad
½             rödlök
2 msk      olivolja
2 tsk        flingsalt

1              baguette eller surdegsbröd, ca 12 skivor
Olivolja till pensling
1              vitlöksklyfta


Gör så här: 
Skär bort skinnet på rödingen och tärna den smått. Finhacka lök, gurka, grönpeppar och dragon. Spara lite dragon till garnering.
Blanda alla ingredienser och ställ i kylskåp i ca 1 timma.
Skiva baguetten och pensla med olivolja, rosta i ugnen på ca 250 grader tills brödet fått lite färg och gnid därefter brödet med vitlöksklyftan.

Servera röran med brödskivorna och garnera med dragon och ev citronskiva.

 

Få fler tips på goda fiskrätter. Klicka här!