Havskatt med mangocurry

 

 

 

800 - 900g          havskattfilé
2                         vitlöksklyftor, pressade
1 msk                  riven, färsk ingefära
2 msk                  matolja
2                          medelstora gula lökar, finhackade
½ tsk                   malda korianderfrön
½ tsk                   gurkmeja
½ tsk                   spiskummin

½ tsk                   mald ingefära

2                          medelstora mango eller 3,75 dl mangopuré
3 dl                      grädde
2 msk                  limesaft
Salt & peppar efter smak

Till servering: färsk koriander, röd chili och lime

Skär fisken i ca 2x2 cm kuber och blanda med vitlök och färsk ingefära. Låt marinera i minst 3 timmar. Bryn löken och lägg därefter i alla torra kryddor, och stek tills det börjar dofta gott.


(Kör mangon i matberedare om du använder färsk mango). Tillsätt mangopuré, grädde och limesaft och sjud i 7-8 minuter.
Lägg till sist i den råa fisken, sjud i ca 5-10 minuter till. Salta och peppra.
Servera med ris.

 

Vi har många fler goda recept att välja bland. Klicka här!