Fänkålsinlagd röding

 

Många härliga smaker kommer fram i denna rätt.

 

500 g         rödingfilé med skinn

1/2             rödlök, skivad

1/2             fänkål, skivad

1/2             lime, skivad

 

Inläggningslag:

 

1 dl            ättika

2 dl            strösocker

3 dl            vatten

1 tsk          fänkålsfrön, krossade

1 st            vitlöksklyfta, finhackad

2 st            dillkvistar

1 st            rosmarinkvist

1/2 msk     salt

 

Garnering:

 

1/2 st         rödlök, fänkål, lime, skivad

1 knippe    dillkvist

 

Gör så här:

 

Skär rödingfiléerna i jämnstora bitar. Lägg dem i en form med skinnsidan upp.

Lägg skivad lök, fänkål och lime ovanpå.

Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över rödingen.

Låt det hela svalna. Täck formen och ställ den i kylskåpet 1 - 2 dygn.

Lägg upp och garnera med rödlök, fänkål, lime och dill.

 

Intresserad av fler recept? Klicka här!