Marulk med chili och lime

4 personer:

 
800- 1000 g        marulksfiléer

6 msk                 solrosolja eller annan matolja
1 dl                     vetemjöl eller majsmjöl

 
5                         pressade eller finhackade viltlöksklyftor
2                         röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
2                         tsk ljust farinsocker
2                         lime, finrivet skal & saft
3                         msk vatten

2                         hackade salladslökar

Salt och citronpeppar

   

Woka vitlök & chili mjuka i ett par minuter, tillsätt farinsocker, limesaft & skal samt vatten.  Sjud försiktigt i ett par minuter tillsätt därefter salladslöken. Håll röran varm medan fisken steks.

 

Vänd fisken i mjölet.
Hetta upp oljan i en stek / wokpanna och stek fisken så att den får en vacker färg och är genomstekt, (innertemperatur 52 grader).

Skeda röran över fiskfileerna och servera med exempelvis en potatispure eller ris.

 

Klicka här för fler fiskrecept!