Kokt torsk med äggsås, 4 personer

 

En underbart god äggsås!!!


800 g       torsk
½ tsk       salt
5 dl          fiskbuljong

Sås
2             ägg
1,5 msk  vetemjöl
2 dl         mjölk
1 dl         grädde
2 msk     hackad persilja
Salt, vitpeppar

Gör så här:

 

Koka ägget i 8 minuter. Var noga med tiden så att äggen inte blir för hårda.
Grovhacka äggen och ställ åt sidan.
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken i en kastrull, och tillsätt sen resten av mjölken. Koka i 3 minuter och smaksätt sen med salt och peppar

Dela fisken i portionsbitar. Koka upp buljongen och sjud försiktigt fisken i ca 3 minuter.

Koka upp såsen och rör försiktigt i persilja och ägg.

Servera med kokt potatis och gröna ärter.

 

Klicka här och bli inspirerade av fler goda recept!