Rödtungamedaljer med hummersås, 4 personer

 

 

För festmiddagen !! Prova våra lyxiga rödtungamedaljer med lax.



800 g      rödtungamedaljer med lax  (eller rödtungafiléer som delas på längden och rullas ihop)
1/2         fiskbuljongtärning

1 dl        grädde
1 dl        vitt vin, halvtorrt
2 dl        creme fraiche
3 msk    hummerfond, Bong
1/2 krm  cayennepeppar
1 msk    smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Krydda medaljerna med salt och citronpeppar och ställ dem i en ugnsfast form.

Såsen: Koka upp vinet tillsammans med buljongtärningen och koka ihop det tills knappt 1/2 dl återstår. Det är viktigt att koka ihop vinet ordentligt för att såsen ska få rätt smak.

Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare några minuter.

Tillsätt creme fraiche och hummerfond och koka såsen 2-3 minuter. Smaka av försiktigt med cayennepeppar.

Vispa slutligen i en liten klick smör som avrundning.

Häll såsen i den ugnsfasta formen och ugnsbaka i ca 10 minuter eller tills innertemperatur på fisken är 52 grader.

Servera tex med gröna ärtor, sparris, haricot vertes och gott potatismos.