Gravad röding med chili och lime

 

 

Himmelskt gott! Så många olika smaker som möts.

 

Gravning

1,5 kg                      fryst rödingfilé
0,75 dl                     strösocker
0,5 dl                       salt

3 st                          lime, skalet, finhackat
3 st                          röda chili, finhackade
4 cm                        färsk ingefära, riven

 

Gör så här:
Tina rödingen långsamt, helst över natten i kylskåp.
Gnid in rödingen med chili, ingefära, limeskal (och ev. limeblad). Häll därefter över socker och salt och gind in ordentligt.

Lägg fisken i kylen i minst 4 timmar, gärna längre.

 


Sås
5 msk                     olivolja
(Gärna några droppar sesamolja, kan uteslutas)
1,5 tsk                    strösocker
3 st                         lime, saften
3,5 msk                  sojasås
1,5 tsk                    vita sesamfrön
4 msk                     hackade nötter tex jordnötter, cashewnötter
1/2 dl                      finhackad salladslök

 

Gör så här:

Värm försiktigt olja, soja och socker tills sockret smält, och häll därefter i limesaften.
Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna.

 

Skrapa av det mesta av kryddorna från rödingen och skiva tunt. Toppa med såsen, nötter & sesamfrön samt salladslöken.

 

Klicka här för fler goda och enkla recept!