Fisktacos (Californian style)



500 g torsk eller kolja
 
Fiskmarinad:
1 ancho chili, ta bort fröna och stjälken om den sitter kvar.
¼ tsk spiskummin
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk ljus sojasås
1,8 dl apelsinjuice
¼ tsk svartpeppar
¼ tsk granulerad vitlök eller 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en kastrull. Sjud tills chilin är mjuk. Kyl ned. Mixa sedan marinaden med en stavmixer eller liknande. Skär fisken i tärningar och blanda med marinaden. Ställ kallt i minst en halvtimme.
 
Inlagd lök:
1 rödlök i tunna skivor
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk olivolja
2 tsk färsk oregano / koriander

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 30 minuter.
 

 

Lime aioli:
1 tsk salt
1 tsk socker
¼ tsk svartpeppar
2 klyftor vitlök
2 äggulor
3 ¼ dl olivolja (helst inte extra virgin. Den ger alltför stark smak)
2 tsk vatten
 
Gör så här:

Mixa allt utom oljan och vattnet. Häll sakta i oljan, i en tunn stråle. Till sist tillsätts vattnet.
Ställ kallt en stund före servering.

 

Tillbehör:
Limeklyftor, avokado, tomater, inlagd lök, lime aioli, tortillabröd.
 
Vid servering:

Lägg fisk och marinad i en sil och låt det mesta av marinaden rinna av. Stek sedan fisken i lite olja.

Stek / fritera tortillabröden i olja i en stekpanna.

 Smaklig måltid!