Grillad röding med spännande kryddor

 

Rödingen liknar laxen men är inte lika fet och har inte en så utpräglad laxsmak. Rödingen är god stekt i panna eller ugn, gravad eller som här grillad.

 

Vill ni få fler tips på goda fiskrätter? Klicka då här!



 


800 g rödingfilé
salt och vitpeppar
1 msk fänkålsfrö
1 msk dillfrö
1/2 msk anisfrö

Salta och peppra rödingen. Blanda ihop fröna och gnid in dem i fisken.
Ställ rödingen åt sidan.

Sparriscréme:
1 knippa grön sparris
2 dl mild olivolja
2 st äggulor
1/2 msk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
1 msk finskuren gräslök
salt och malen vitpeppar

Skala sparrisen och skär av ändarna. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70 grader. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan.

Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök. Ställ svalt till servering.

Grillning: Pensla fisken med lite olja och grilla varje sida ca 2-3 minuter. Grilla köttsidan först.

Pensla sparrisen med olja och grilla den i 1-2 minuter.

Servera fisk, sparris, sparriscréme med en sallad.