Grillad marulk med kokosmjölk- och vaniljmarinad

 

 

 

800 g             marulkfilé
Ca 200 g       chorizo 
1 burk            kokosmjölk
1 st                vaniljstång
1 krm             cayennepeppar
ev lite vaniljsocker efter tycke och smak
Grillpinnar

Koka upp kokosmjölken och dra kastrullen av plattan. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur frön. Lägg cayennepeppar, vaniljstång och frön i den varma kokosmjölken. Krydda ev med lite vaniljsocker för att få fram bästa kokossmak beroende på kvalitet på kokosmjölken.
Kyl marinaden.
Skär marulken i lämplig storlek och lägg i marinaden minst 1 timma, gärna längre.
Skär chorizon i tunna skivor och varva med marulken på spetten.

Servera gärna med en grönsallad och klyftpotatis.
Gott till är även en avocadosallad eller mangosalsa!!!