Bergtungarulader med räkfyllning

 




4 personer

 

800 g       bergtungafiléer
3 dl          skalade räkor (spara några till garnering)
300 g       philadelphiaost
1 msk      citronsaft
½             citron, rivet skal
hackad dill
1 st          blomkålshuvud
salt, peppar (citronpeppar)
2 dl          vitt vin
2 dl          creme fraiche
2 st          fiskbuljongtärning


Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.
Blanda 200 g färskost med räkor, citronsaft, citronskal och lite hackad dill.
Salta och peppra filéerna på båda sidor och lägg en klick räkröra på övre delen och rulla ihop.
Lägg rullarna i smord form och häll vinet över. Sätt in i ugn i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 52°.

Ös gärna fisken ett par gånger.

Bryt blomkålen i buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Mixa sedan med 100 g färskost, smaka av med salt och peppar.

Ta ut fisken när den är klar. Sila vinspadet över en kastrull och håll fisken varm under folie. Koka upp vinspadet med fiskbuljongtärningarna och låt reducera lite, vispa ner creme fraiche och dill och blanka av med en klick smör. Garnera med dill, räkor och citron och servera med potatis och grönsaker.