Lyxig vardagsgryta, 4 portioner





100 g pasta, t ex sedani
4 st vitlöksklyftor, skivade
1 gul lök, skivad
1 fänkål, skuren i mindre bitar
4 msk olivolja
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1 burk krossade tomater, 400 g
1 fiskbuljongtärning
1 paket saffran, 1/2 g
salt, peppar
400 g torsk och/eller havskatt
100 g skalade räkor
några kvistar timjan



Gör så här:

Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en gryta i några minuter
utan att det tar färg.
Tillsätt vitt vin, vatten, tomatkross, buljongtärning och saffran.

Låt småputtra i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Lägg i fisk, timjan och kokt pasta i soppan och koka i 1 minut.

Dra kastrullen åt sidan och låt stå i ca 5 minuter.

Vid servering: Klicka i lite aioli och servera med ett gott bröd.