Parmainbakad marulk med vinmos

4 portioner
 
4 st                bitar marulk à 200g
12 skivor       parmaskinka
1 burk           soltorkade tomater, ca 200g
2 krukor        färsk basilika
Havssalt efter smak
Nymald svartpeppar efter smak
 
1 msk            balsamvinäger
Ruccolasallad till garnering
2 msk            olivolja till smörpappret


Vinmos
800 gram      mjölig potatis
1 dl               vitt vin, gärna samma vin som serveras till maten
1 dl               creme fraiche
2 dl               riven ost, grevétyp (100g)
50 gram       smör
salt efter smak
1 krm           nymald svartpeppar


Gör så här: 

1. Marulk: Värm ugnen till 225 grader.
2. Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta.
3. Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 3 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
4. Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
5. Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
6. Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter,

    eller till en innertemperatur på ca 52 -54 grader.  
7. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan.
8. Vinmos: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
9. Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
10. Riv osten fint.
11. Stöt potatisen eller pressa den.
12. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör, salt och peppar.
13. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
14. Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.