Makrill med kaprisröra och somrig potatissallad

 

Två makrillfiléer per person

Kaprisröra

2 st          schalottenlökar
1 msk      olivolja
2 tsk        dijonsenap
2 msk      kapris
0,5 dl       vitt vin, torrt
2 msk      hackad persilja
1 msk      smör

Gör så här:
Skiva löken och stek den mjuk i lite olja på medelvärme.
Lägg i kapris och senap och stek lite till.
Häll på vin och persilja och lägg i smöret, rör tills smöret smält.

Potatissallad

Kokt potatis, tex sparrispotatis
Blandad sallad, tex med bladspenat och solrosskott
Skivad rödlök
Skivad, rå morot
Salt, Peppar
Olivolja

 

 

Skär potatisen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Det är så mycket syra i röran att det inte behövs någon vinäger i dressingen.

Krydda makrillen med salt och peppar och stek den i lite smör. Stek skinnsidan först.