Fisk Africana, 4 personer

 

En fiskrätt med goda tillbehör.

 

 

 

800 g          kolja, torsk eller långarygg
1/2 st          citron, saften
citronpeppar och salt
1/2 tsk        curry
vetemjöl att panera fisken i


Currysås:
3 dl             matlagningsgrädde
1/2 st          fiskbuljongtärning
1/2 tsk        curry
1 msk         soja
salt och peppar efter smak
maizena att reda såsen med

Tillbehör:
kokt ris, bananer, russin, jordnötter, mango chutney och grönsallad.

Gör så här:
Skär fisken i portionsbitar och press citronsaft över. Låt stå och dra ett tag.
Krydda sedan fisken med salt och citronpeppar.
Blanda samman curry och vetemjöl och vänd fisken där i.
Stek fisken i smör/olja en kort stund. Lägg fisken i en ugnsfast form.

Sås: Blanda grädde, buljongtärning, curry och soja. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med maizena.

Häll såsen över fisken och ugnsstek i ca 10 minuter i 175 grader.