Torsktunga med picklade morötter

 

 

 

 

Torsktunga:
800 g          torsktungor
vetemjöl till panering
salt och peppar
olja och smör till stekning

Sås:
4 dl             creme fraiche
1 st             fiskbuljongtärning

Snabbpicklade morötter:
4 st             morötter, grovt rivna
1 msk         matättika 12 %
2 msk         socker
3 msk         vatten


Salta tungorna rejält. Låt dem ligga ca 15 minuter.

Rör ihop ingredienserna till de picklade morötterna. Blanda väl och ställ kallt.

Skölj sedan av torsktungorna och torka av dem.
Vänd dem i vetemjöl.
Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i en klick smör och när det slutat fräsa lägg i de mjölade tungorna med tungsidan ner först.
Stekpannan ska stå på lite över medelvärme.

Stek tungorna 3-5 minuter på varje sida.

Tag upp dem ur stekpannan och lägg dem åt sidan. Sänk värmen och rör ner crème fraiche och smulad buljongtärning.
Småkoka tills den tjocknat något. Häll sådan över såsen i en såsskål och höj värmen rejält. Häll i lite olja i stekpannan och stek torsktungorna hastigt så att de får en riktigt krispig yta, ca 30 sek på varje sida.

Recept från Allt om mat