Citronmakrill med tomatsalsa

 




800 g             makrillfilé
1 st                citron i skivor
½ st               citron, saften
1 tsk              salt
1 krm             svartpeppar
1 msk            olivolja

Tomatsalsa:
3 st               tomater, i små bitar
1st                liten rödlök
3 st               vitlöksklyftor
1 dl               bladpersilja
½ st              citron, saften
1 msk           olivolja


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med tomatsalsan för den behöver stå och "dra" en stund i kylen.

Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomat och persilja. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av

med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar

 

 

Lägg fisken i en ugnssäker form. Skölj den ena citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor.

Pressa saften ur den andra citronen.
Krydda fisken med salt och peppar och lägg på citronskivorna. Ringla över oljan och citronsaften.

Tilllaga mitt i ugnen ca 10 min.

Servera fisken med salsan och nykokt potatis.