Gratinerad marulk med ingefära, lime och sesamolja

 

Passar utmärkt som en festlig förrätt eller som drinktilltugg.

 

 

Ca 12-15 bitar

700 g             marulkfilé

100 g             mjukt smör
2 msk             mycket finstrimlad ingefära
2 msk             finrivet limeskal
2 tsk               sesamolja
2 msk             färsk timjan
krossad svartpeppar
ev. 4 msk       panko (japanskt ströbröd)
salt

timjan till garnering
gott bröd

Sätt ugnen på grill 225°

Skär fisken i bitar om ca 4x4 cm, salta lätt och lägg åt sidan.

Blanda ihop alla ingredienser till smöret och bred över fiskbitarna.

Lägg antingen fisken i små engångsformar i metall, muffinsplåt eller något annat som passar att lägga bitarna i en och en.

Ställ in högt upp i ugnen i ca 8-10 minuter.

Garnera med färsk timjan och servera ett gott bröd att suga upp smöret med.