Pocherad torskrygg med moster Mannes sås, 4 personer

 

  

800 g          torskrygg
salt och citronpeppar
vitt vin och vatten

Krydda fisken och lägg den i en ugnsfast form. Häll i vin och vatten så att halva fisken täcks.

Lägg över ugnsfolie och ugnsbaka tills fisken är helt vit igenom eller tills innertemperaturen är 50 grader.

Ugnsvärme: 150 grader.

Mannes sås:
3 dl             vispgrädde
1                 liten burk crème fraiche
1                 fiskbuljong tärning
1 tsk           oregano
1 tsk           dragon
1 tsk           rosmarin
1 tsk           italiensk salladskrydda
1/2 dl          hackad färsk dill
ev lite salt

Rör ihop alla ingredienser utom dill och sjud i 10 minuter. Rör i dillen strax innan servering.

Såsen passar även bra att hälla över fisk och tillaga i ugn. 200 grader i ca 25 minuter.