Grillad marulk med champinjonsås á la Myllymäki, 4 personer

 

 


1 kg         marulksfilé
salt och citronpeppar

 

Krydda fisken och grilla på medelvärme tills innertemperaturen mäter 48 grader.

Champinjonsås:

200 g       champinjoner delade i stora bitar
1 st          schalottenlök, finhackad (enligt receptet ska det vara en 1/2 bananschalottenlök)
smör till stekning
1/2           citron, finrivet skal
4 kvistar   timjan, plockade blad
1 st           vitlöksklyfta, krossad eller riven
salt
3 dl           vispgrädde

Gör så här:

Stek svamp och lök i smör i en stekpanna på hög värme tills allt är brynt.

Tillsätt citronskal, timjan och vitlök. Låt steka 30 sekunder till utan att vitlöken får färg. Krydda med salt. (Det är viktigt att salta svampen före man häller på grädden annars blir den lätt smaklös samtidigt som grädden smakar salt).

Häll i grädde och koka snabbt ihop till en krämig sås.

 

Servera gärna med grillad potatis och tomat.