Torskrygg med krispigt nöttäcke, 4 personer

 

                Klicka här för fler goda fiskrecept



800 g          tex torskrygg, vitling, långarygg eller koljarygg
salt och citronpeppar
2 dl             nötter tex hasselnötter eller blandade nötter
1                 knippe dill
2                 salladslökar
1,5-2 dl       riven ost, tex lagrad prästost eller västerbotten
75 g            smör, rumstempererat

Sätt ugnen på 200°.
Hacka eller kör nötterna i mixer till grova bitar. Finhacka dill och salladslök och blanda med nötter, ost och smör.

Krydda fisken och lägg på nöthacket.
Ugnsbaka fisken i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek. Ta ut fisken när den är vit. Använd gärna en termometer och ta då ut fisken när innertemperaturen är 50°.

Servera med ett gott mos på potatis och palsternacka, eller potatis och jordärtskocka.