Pilgrimsmusslor med grön sparris, 4 personer

När man vill lyxa till tillvaron men inte känner för att stå vid spisen halva dagen, då är denna rätt perfekt!



20 st       pilgrimsmusslor
300 g      linguine (spaghetti eller tagliatelle)
1             gul lök
4 st         vitlöksklyftor
1             röd chili (spansk peppar)
1 knippe grön sparris
1 st         citron
1 dl         vitt vin
2 dl         créme fraiche

 

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs alltsammans i en kastrull tillsammans med lite olja.
Häll över vinet och låt det koka in till hälften.
Tillsätt créme fraichen och låt allt sjuda på svag värme i ca fem minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ansa sparrisen och stek dem några minuter i lite smör, tills de fått fin färg och fortfarande har lite tuggmotstånd.
Stek pilgrimsmusslorna i en stekpanna med lite smör tills de fått fin gyllenbrun färg på båda sidorna. Salta och Peppra.
Blanda pastan med såsen och fördela på ett stort fat. Lägg över sparrisen och pilgrimsmusslorna. Servera.

Fler goda recept finns om ni klickar här!