Torskrygg med potatispuré, pepparrotscréme och kantareller, 4 personer


800 g             torskrygg
1 l                  vatten
1 dl                salt

Pepparrotcréme:
2-3 msk          riven pepparrot, beroende på styrka
2 dl                 crème fraiche
1 msk             citronsaft
Salt och svartpeppar

Potatispuré:
800 g              mjölig potatis
2 msk             smör
1 dl                 grädde
1 dl                 lagrad, riven ost, tex prästost
salt och svartpeppar

Tillbehör:
stekta kantareller, kokt broccoli, lingonsylt

Gör så här:
Börja med pepparrotscrémen: Blanda alla ingredienser och låt den stå och dra i kylskåpet i minst en halvtimme före servering.
Potatispuré: Koka potatisen mjuk och mosa den tillsammans med smör och grädde. Lägg i osten och smaka av med salt och svartpeppar.
Fisk: Blanda vatten och salt och dela ev. torskfilén om det är stora bitar.
Rimma dem i lagen i 20-30 minuter. Bryn torskbitarna i smör.
Bryn kantarellerna i smör och krydda med salt och peppar.


För fler goda fiskrecept, klicka här!