Isländsk fisksoppa

Detta recept kommer från restaurangen Matur & Drykkur i Reykjavik.

500 g havskatt, lubb eller långa i tärningar

Fiskfond:

1 liter       vatten
2              fiskbuljongtärningar
7 dl          grädde
3 dl          mjölk
1              gul lök, i bitar
2              vitlöksklyftor, pressade
10 st        svartpepparkorn
3 st          lagerblad
3 st          stjärnanis

Låt alla ingredienser till fiskfonden sjuda i ca 1 timme.

100 g sockerärtor
1/2 citron saft och skal
1 näve russin

Sila därefter fonden och lägg i sockerärtor, citronsaft och skal och russin. Låt sjuda 5 minuter. Lägg i fisken och stäng av värmen. Smaka av med salt och peppar. Soppan är klar när fisken är vit helt igenom.

Om ni tycker soppan blir för tunn så red den med maizena eller med en smörboll (mixa ihop 2 msk vetemjöl och 2 msk smör).


Vi har många goda recept att välja bland. Klicka här!