Vitlöksfisk med rostade pinjenötter

Enkel med mycket vitlök! Mums...

 

4 personer

 

800 g          koljafilé
3 msk         Arla® Smör-&rapsolja
                pressade vitlöksklyftor
pressad saft av ½ citron
½ tsk          salt
½ krm         svartpeppar
½ dl            hackad färsk persilja
1 dl             pinjenötter

250 g bladspenat

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.
Fräs spenaten i lite smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt ris och spenat.

Receptet är hämtat från Arla.se.
(Vi har lagt till lite extra fisk och pinjenötter och sänkt ugnsvärmen lite)

 

Vi ni få mer inspiration till olika fiskmiddagar? Klicka då här!