Baconlindade lammfärsbullar med chévre

Smarriga lammfärsbullar. Gott med vitlökssås och smörstekta tomater.

 

4 portioner

 

800 g            lammfärs

200 g            soltorkade tomater

2                   rödlökar

2                   vitlöksklyftor

1/2 tsk          sambal oelek

200 g            chévre

salt och svartpeppar

300 g            bacon

 

2 nävar         goda, små tomater

500 g            spenat

30 g              smör

 

Gör så här:

Hacka soltorkade tomater, rödlök och vitlöksklyftor och lägg i en bunke. Lägg i lammfärsen, sambal oelek, salt och peppar. Smula i chévreosten och blanda.

 

Forma färsen till puckar och vira runt baconen.

 

Grilla i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

 

Dela tomaterna och stek på låg värme i smöret. Lägg i spenaten och stek ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar.

 

Vitlökssås

1 burk      creme fraiche

2               vitlöksklyftor, pressade

1/2 tsk      socker

salt och citronpeppar


Klicka här för fler goda och enkla recept!