En underbart kryddad lammstek med citronpotatis.

4 personer

1                   benfri lammstek, ca 1 kg
4                   kvistar rosmarin
4                   vitlöksklyftor
100 g            svarta och / eller gröna oliver
finrivet skal och saften av 1 citron
2 msk           fänkålsfrön
2 tsk             salt
2 msk           olivolja

Citronpotatis:
500 g            små, tvättade potatisar
1                   citron i skivor
2 msk           olivolja
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C varmluft.

Grovhacka rosmarin, vitlök och oliver. Blanda med citronskal, citronsaft, fänkål och salt.

Klipp hål i nätet vid stekens ändar och tryck in blandningen den vägen. Lägg steken i en ugnsfast form, häll över lite olivolja, salta och peppra.

Stick in en stektermometer på stekens tjockaste ställe och ställ in i mitten av ugnen.
Ta ut steken vid 65°och låt vila under folie i ca 15 minuter.

Halvera potatisarna, lägg dem i en ugnsfast form ihop med citronskivor, olivolja, salt och peppar och vänd runt. Stek potatisen i ugnen i ca 30-40 minuter.

Servera lammsteken med citronpotatisen, sallad och aioli.

Recept: Le Creuset