Grillade lammfärsspett med aprikoser och myntasås, 4 personer

 

 

På grillen är dessa spett färdiga på några få minuter, i ung tillagas de på 250° i 8-15 minuter, beroende på storlek.

 


 

1 kg                lammfärs
4 tsk               salt
2 tsk               strösocker
1 tsk               svartpeppar
2 tsk               gurkmeja
2 msk             citronsaft
4 msk             färsk koriander
2 st                 gula lökar, finhackade
(1/2-1 färsk röd chili)
20 st              torkade aprikoser, finhackade
Träspett
Citroner att trä på spetten

Myntasås

4 dl                  matlagningsyoghurt
3-4 msk           färsk mynta, finhackad
2 krm               salt
2 krm               socker
1 krm               svartpeppar


Gör så här:

Blanda samman all ingredienser (chili är frivilligt) till färsen och låt den gärna vila i minst 30 min. Om spetten skall tillagas på grill behöver grillspetten blötläggas i ca 30 min innan. Kläm fast färsen på spetten och forma till "korvar".
Grilla eller stek i ugnen.

Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt stå kallt i minst 30 minuter innan servering.