Färöarna 23 -27 juni 2015

 

Reseprogram

 

Dag 1

Avresa från Kastrup i Köpenhamn. Vi börjar med en fantastisk båttur ut till Vestmannabjergene. Vid hamnen blir vi serverade en fisksoppa med hembakat bröd. Vi besöker den gamla vikingagården Kvivk. Bussen tar oss sedan till Klaksvik där vi checkar in på vårt hotell.

 

Dag 2

Denna dag blir en heldag i Klaksvik, Färöarnas näst största stad.
Frukost på hotellet, därefter en rundtur med buss. Vi besöker fiskauktionen där vi hoppas få se många olika fisksorter.
Därefter åker vi till den vackra Christianskyrkan. Vi fortsätter till Färöarnas ölbryggeri, Bjór. Lunchen serveras på restaurang Klingran.
Vi besöker Nordöarnas museum samt Aina Cederbloms vävskola (minns ni Aina Cederblom från Lasse Holmqvist program Här är ditt liv? Vi får bla. se den båt som hon försökte ta sig med mellan Island och Grönland).
Vi får tillfälle att handla färöiskt hantverk då vi stannar till i stadens hemslöjdsaffär.
På kvällen blir det middag på hotellet i Klaksvik och därifrån går en buss till danshallen där vi får se och även medverka i den typiska färöiska ringdansen, kvaddansen. Bussen tar oss sedan tillbaka till vårt hotell.

Dag 3
Frukost på hotellet. Buss till Hvannasund på ön Viðoy och därefter färja över Svinafjordur till den lilla ön Svínoy, där vi tar en promenad i det säregna landskapet. Vi tar färjan tillbaka till Hvannasund. Besöker kyrkan i Viðareiði, samt Elisabeths lilla restaurang där det till lunch serveras färöisk specialitet.
Bussfärden går sedan genom flera tunnlar till ön Kunoy. Färden fortsätter till Gjógv med sin säregna naturhamn. Där blir vi serverade kaffe och pannkakor. Sedan vidare till den lilla avlägsna byn Saksun med den gamla kungsbondgården Duvugardur och dess vackra, lilla kyrka. Vi avslutar bussturen i Torshavn där vi checkar in på hotell Streym. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 4
Efter frukost på hotellet besöker vi det gamla kulturcentret Kirkjuböur och vidare till Färöarnas konstmuseum där vi blir serverade kaffe och småkakor. Vi besöker den gamla bondgården i Hoyvik i utkanten av Torshavn och därefter Färöarnas nationalmuseum. Lunch serveras i Torshavn. Vi tar sedan en promenad ute på Tinganes och i Gamla stan, Reyni. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5
Frukost på hotellet och sedan utcheckning. Vi besöker Midvågs krigsmuseum innan vi åker vidare till ön Vágar där vårt flyg till Kastrup.

 

Detta ingår i resan:

  • Flyg t/r Kastrup – Färöarna
  • Buss alla dagar
  • Utflykter till och på öarna enligt programmet
  • Hotell med frukost, del i dubbelrum – 2 nätter i Torshavn och 2 nätter i Klaksvik, med toalett och dusch på rummen
  • 3 luncher
  • 2 middagar
  • Kaffe med dopp vid minst 2 tillfällen
  • Alla inträden enligt programmet
  • Båtresan vid Vestmanna, färjeavgifter mm.
  • Svensktalande guide med under hela resan. Vår guide heter John Hansen och bor på Färöarna. Han har lång erfarenhet inom turistbranchen

Pris: 11.900 kr

Enkelrumstillägg: 1.500 kr

Vissa ändringar i programmet kan komma att behöva göras.

 

Skriv ut

Klicka här för Resor till Island

Bilder från årets resa:


 

Bilder från 2013 års till Färöarna:

 

Bilder från 2011 års resa till Färöarna: