Färöarna 27 juni - 2 juli 2017

Dag 1 Måndag

Avresa från Kastrup i Köpenhamn. Vår buss möter upp vid flygplatsen på Vágar och vi börjar med en fantastisk båttur ut till Vestmannabjergene. Vid hamnen blir vi serverade en fisksoppa med hembakat bröd. Vi besöker den gamla vikingagården Kvivk. Bussen tar oss sedan till Klaksvik där vi checkar in på vårt hotell.


Dag 2 Tisdag

Denna dag blir en heldag i Klaksvik, Färöarnas näst största stad.
Frukost på hotellet, därefter en rundtur med buss. Vi besöker fiskauktionen där vi hoppas få se många olika fisksorter.
Därefter åker vi till den vackra Christianskyrkan. Vi fortsätter till Färöarnas ölbryggeri, Bjór. Lunchen serveras på restaurang Klingran.
Vi besöker Nordöarnas museum samt Aina Cederbloms vävskola (minns ni Aina Cederblom från Lasse Holmqvist program Här är ditt liv? Vi får bla. se den båt som hon försökte ta sig med mellan Island och Grönland). Kaffe med dopp serveras hemma hos Jakobina och John (som är vår guide)
Vi får tillfälle att handla färöiskt hantverk då vi stannar till i stadens hemslöjdsaffär.
På kvällen blir det middag på hotellet i Klaksvik och därifrån går en buss till danshallen där vi får se och även medverka i den typiska färöiska ringdansen, kvaddansen. Bussen tar oss sedan tillbaka till vårt hotell.

Dag 3  Onsdag


Frukost på hotellet. Buss till Hvannasund på ön Viðoy och därefter färja över Svinafjordur till den lilla ön Svínoy, där vi tar en promenad i det säregna landskapet. Vi tar färjan tillbaka till Hvannasund. Besöker kyrkan i Viðareiði, samt Elisabeths lilla restaurang där det till lunch serveras färöisk specialitet.
Färden fortsätter till Gjógv med sin säregna naturhamn. Där blir vi serverade kaffe och pannkakor. Vi avslutar bussturen i Torshavn där vi checkar in på hotell Streym. Kvällen fri för egna aktiviteter.Dag 4  Torsdag


Efter frukost på hotellet besöker vi det gamla kulturcentret Kirkjuböur och vidare till Färöarnas konstmuseum där vi blir serverade kaffe och småkakor. Vi besöker den gamla bondgården i Hoyvik i utkanten av Torshavn och därefter Färöarnas nationalmuseum. Lunch serveras i Torshavn. Vi tar sedan en promenad ute på Tinganes och i Gamla stan, Reyni. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5  Fredag


Frukost på hotellet. Besök på träsvarveriet i Leynar. Vi besöker Midvågs krigsmuseum innan vi åker vidare till ön Vágar där vi äter lunch. Besöker Gåsadal och Bö. Tillbaka till Torshavn. Fria aktiviteter. Möjlighet att äta Havets läckerheter på Hotell Hafnia.


Dag 6  Lördag

 

Tidig frukost. Buss till flygplatsen Vagar. Avresa till Kastrup.

 

Detta ingår i resan:
* Flyg t/r Kastrup – Färöarna
* Buss alla dagar
* Utflykter till och på öarna enligt programmet
* Hotell med frukost, del i dubbelrum – 3 nätter i Torshavn och 2 nätter i Klaksvik, med toalett och dusch på rummen
* 3 luncher
* 3 middagar
* Kaffe med dopp vid minst 2 tillfällen
* Alla inträden enligt programmet
* Båtresan vid Vestmanna, färjeavgifter mm.

Svensktalande guide med under hela resan. Vår guide heter John Hansen och bor på Färöarna. Han har lång erfarenhet inom turistbranchen

Pris: 13.200 kr. Med del i dubbelrum.
Enkelrumstillägg: 1.800 kr

Vissa ändringar i programmet kan komma att behöva göras.

För mer information eller bokning ring: 033-288092 eller till
Anita 0702-588445.

Det går även bra att skicka ett e-mail till: resor@grimsis.se

            

 

Skriv ut

Foton från resan i augusti 2016:


Foton från våra tidigare resor: