Nötkött från Grimsås Gård i Bollebygd

            

Bra mat är viktigt för oss på Grimsis. Därför hjälper vi till att sälja ekologiskt nötkött från trakten:

"Vi heter Karl-Magnus och Karina Andersson, och driver Grimsås gård. Vår gård är ett litet familjejordbruk uppe på Bollebygds höjder som drivs helt ekologiskt, utan användning av konstgödsel och bekämpningsmedel och är ansluten till KRAV.

På gården finns 14 kor, vilka är en korsning av olika köttraser, men övervägande är de av rasen Aberdeen Angus, som ger ett melerat och smakrikt kött.

Våra kalvar föds på våren och går sedan med sina mammor hela sommaren på bete. Även andra sommaren får djuren beta fritt ute. Slakten görs på Dalsjöfors slakteri för en så kort resa som möjligt för djuren".

Vi har 10 kg och 20 kg köttlådor till försäljning. 
Innehåll i lådan: ryggbiff, entrecôte, fransyska, rostbiff, innanlår, ytterlår, högrev, grytbitar av märgpipa och bog, och färs (ca 40 - 45 %)
Kilopris: 169 kr/kg för 20 kg lådor och 189 kr/kg för 10 kg lådor

Varje låda innehåller finstyckade detaljer, allt är benfritt och vaccumpackat. Köttet hängmöras ca 10 dagar och vaccummöras därefter ca 9 dagar.             

Nyhet: Husmanslåda 10 kg. Innehåller fransyska, högrev, ytterlår, bog och nötfärs. Kilopris: 129 kr


Beställning görs hos Kristina och Tryggvi på Grimsis.
I Grimsis butik på Rinnavägen 10 i Bollebygd går det även bra att köpa finstyckade detaljer.

Välkomna!

Köttet är vaccumpackat och väl märkt: