Naturliga smaker från Island

Grimsis erbjuder fisk som kommer från ett småskaligt, etiskt och miljövänligt fiske på Island.

Vår fisk kommer från livskraftiga bestånd. All fisk från Grimsis är 100% spårbar till fångstdag, fångstfartyg, fångstredskap och fångstområde.

Fisken är filéad, fryst och packad på Island.

 Vår fisk är märkt med Iceland Responsible Fisheries, IRF. Fisk märkt med Iceland Responsible Fisheries garanterar ett hållbart fiske från livskraftiga bestånd.

Här ser ni några foton från Island, bla. Lúðvík med 3 torskar och Maggi med krokfångad havskatt. Dessutom ett foto från fiskhamnen på Arnarstapi och en glad fiskrensartjej i fiskebyn Ólafsvík på Islands västkust.

 

Maggi med krokfångad havskatt

 


Veckans recept: Rödspätta med gubbröra

 


4 portioner


800 g rödspättafiléer

1 äggvita

vetemjöl, ströbröd eller panko till panering
salt, citronpeppar
smör och olja till stekning

Gubbröra
3 kokta ägg
6 ansjovisfiléer
½ gul lök
½ knippa dill
1-2 msk majonäs
salt och vitpeppar

Gubbröra

Skala och hacka äggen. Finhacka ansjovisen och löken. Skär dillen fint. Blanda till en röra och smaksätt med majonäs, peppar och salt.

Fisk     

Blanda vetemjöl, ströbröd eller panko med salt och citronpeppar. Vispa upp äggvitan med en gaffel. Vänd spättafiléerna först i ägg och sedan i mjöl.

Stek filéerna gyllenbruna på bägge sidor i rätt mycket smör blandat med olja.
Servera med kokt potatis och skirat smör.





 


 


 

 Fler goda rätter hittar du om du klickar här.

 

 

 

 

 

   


 

 

 

 

 

 

Välkomna att ta del av informationen på vår hemsida och att kontakta oss om ni har några frågor!
Telefon: 033-289095
Kristina: 0733 - 28 94 62 Tryggvi: 0733 - 28 94 61