Gratinerad hälleflundra med ostfylld tomatbakelse 

 

Vilken lyxrätt! Men en enkel sådan. Lätt att göra iordning före gästernas ankomst.

Jag har använt getost (Créme de Chévre) istället för fetaost.

 

Antal portioner: 4

 

800 g hälleflundra

salt och citronpeppar

 

Tomatbakelse:

2 st tomater

75 g fetaost eller Créme de Chévre

50 g rostade pinjenötter

1 st vitlöksklyfta

1 msk olivolja

Gör så här:

 

Blanda ingredienserna till oströran och smaka av med (fling)salt och svartpeppar.

 

Dela tomaterna i halvor och gröp ur tomatköttet som du sedan fyller med röran.

 

Salta och peppra lite på fisken och bryn den sedan i stekpanna på bägge sidor. Högst 1 minut per sida, så den får lite fin färg.

 

Lägg fiskbitarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Lägg på de fyllda tomathalvorna försiktigt. (Så här långt kan du förbereda innan gästerna kommer.

 

Gratinera ca 10 minuter i 225 grader.

Servera med pressad potatis och en god, enkel sås:

 

2 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl hackad gräslök och / eller dill

 

Rör ihop i en kastrull.

 

Låt sjuda några minuter under vispning.

Smaksätt med salt och peppar.

 

Fler goda recept hittar ni om ni klickar här!