Rotfruktgratinerad koljafilé med nykokta grönsaker

4 personer

 

800 gr    koljafilé
1            citron
150 gr    kålrot
1            morot
1            palsternacka
150 g     riven lagrad ost eller getost
2 dl        crème fraiche
Salt och vitpeppar
Rapsolja

1: Sätt ugnen på 175 grader. 

2: Skala och skär upp rotfrukterna i små tärningar.

3: Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. Koka rotfrukttärningarna i 3-4 minuter.

4: Häll rotfrukterna i ett durkslag och spola av dom med kallt vatten.

5: Blanda rotfrukter, crème fraiche och ost i en skål, salta och peppra.

6: Lägg fiskfiléerna på smord ugnsform, salta och peppra.

7: Pressa citron över fisken.

8: Klicka på cremefraicheblandningen över fisken.

9: Sätt in fisken i ugnen i ca 10 - 15 minuter. Servera med nykokta grönsaker och pressad potatis.



Hitta fler goda fiskrecept: Klicka här!