Fisksoppa med saffran á la Morberg 

 4 personer

600 g                    vitling, torsk eller marulk 

                             i ca 3 cm bitar
½                          liten purjolök, strimlad
1                           gul lök, hackad
1                           morot, i små bitar
2                           selleristjälkar, i små bitar 3                           vitlöksklyftor, pressade
4 msk                   olivolja
2 dl                       vitt vin, torrt eller halvtorrt
2,5 dl                    grädde
2 msk                   tomatpuré
1 pkt                     saffran
2 krm                    chilipeppar
½ liter                   fiskfond (1,5 msk fond                                + 5 dl vatten)
eller
5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning


salt och vitpeppar efter smak
1 dl                     färska kryddor, 

                           timjan och basilika

Gör så här:

 

Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt resterande ingredienser förutom de färska kryddorna. Låt koka i 10 minuter. Lägg i fisken och låt soppan sjuda i 5 minuter. Ta av grytan från värmen och rör i de hackade, färska kryddorna.


Fler läckra fiskrätter hittar ni om ni klickar här!