Asiatisk fiskgryta

4 personer

 

Detta recept fick jag från Skenstaboa i Dalsjöfors. Enkel och god! Skenstaboa är en mysig gårdsbutik som säljer vår fisk och vårt lammkött och dessutom en massa spännande presentartiklar, marmelander, kaffe, kryddor, hantverk .........

 

600 g fiskfilé, tex kungsfisk, kolja, vitling, rödtunga
200 g räkor
2 msk olja
1 påse wokgrönsaker, 500 g
salt och peppar
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk ostronsås
eller
4 msk woksås
1 lime, saften
1 knippe färsk koriander
eller
1 tsk torkad koriander

Gör så här:

 

Skär fisken i strimlor. Hetta upp oljan i en wokpanna eller en stor stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min och tag upp dem. Bryn fisken i omgångar, salta och peppra. Tag upp den. Blanda kokosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. Koka upp och låt den sjuda några minuter. Lägg i grönsaker och fisk, hetta upp. Smaka av med limesaft och ev. salt och peppar. Lägg i räkor och koriander. Servera med ris.

Vi har samlat ihop en mängd goda fiskrecept. Klicka här!