Kungsfisk med ingefära

 4 personer

1/2 gul lök, hackad
2 cm ingefära, riven
1 tsk pepparrotskräm
2 msk honung
3 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 msk sojasås
salt och peppar
800 g kungsfisk
vetemjöl, salt och citronpeppar
olja eller smör

Gör så här:

 

Stek löken och tillsätt ingefäran, pepparotskrämen och honungen. Häll på fiskbuljong, vitt vin och sojasås. Låt sjuda i några minuter. Red gärna om ni tycker att såsen är för tunn. Givetvis behövs lite salt och peppar. Så till fisken. Tag kungsfiskfiléerna och vänd dem i vetemjöl blandat med lite salt och (citron)peppar. Stek sedan i olja alt. smör ca 2 minuter på vardera sidan. Servera gärna med ris och grönsaker.

Klicka här för fiskrecept till vardag såväl som fest!