Fiskfylld röd paprika

(4 portioner)

 

4 röda paprikor
600 g fiskfilé, tex långa, kolja, vitling, torsk
50 g spenat
1 dl olivolja
½ tsk citronpeppar
½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
3 tsk citronsaft

Gör så här:

 

Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Rör ihop olivolja, citronpeppar, salt, vitlök och citronsaft och blanda med fiskbitarna. Skär bort undersidan på paprikan (där skaftet sitter) och tag ur fröna. Fyll paprikan först med ett lager fisk sedan ett lager med spenat osv. Ställ sedan paprikan med skaftdelan nedåt i en ugnssäker form. Tillaga i ugn i 200° i ca 20 minuter, eller till fisken är 52° i mitten. Vid servering; dela paprikan och tag gärna det goda spadet som runnit ur paprikan och använd som en sky.

Klicka här för fler goda fiskrecept!