Marulkskinder med sataysås

(jordnötssås) 

 

800 g marulkskinder
vetemjöl, salt och citronpeppar

Sataysås:

2 dl kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
1 tsk röd currypasta
3 msk pressas citronsaft
2 dl matlagningsgrädde
salt efter behag

Gör så här:

 

Börja med såsen. Häll alla ingredienser förutom grädden i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Ställ såsen åt sidan.

 

Vänd marulkskinderna i mjölet och stek i smör, ca 3 minuter på vardera sida. Krydda med salt och citronpeppar. Häll över sataysåsen och låt sjuda till marulken är färdig. Skär i fisken och se till att den är vit rätt i genom och ej genomskinlig. (Det är viktigt att marulken blir rätt tillagad annars är det risk för att den blir seg och torr. Tar man den vid rätt tillfälle blir det dock enormt gott.)

 

Servera med ris och grönsallad.

Klicka här för fler goda fiskrecept!