Rödspätta med currysmör

 

 

4 personer

4 st rödspättafiléer
1 paket bacon


1 liten gul lök
1 msk curry
1 msk mango chutney
50 g smör, rumstempererat


2 st äpplen
1 knippe salladslök
1 1/2 dl äppelcider (typ Herrljungacider)
salt och vitpeppar

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Börja med att skära äpplena och salladslöken i ganska grova bitar och koka dem i cidern, utan lock,  tills nästan all vätska kokat bort.

 

Finhacka den gula löken och fräs den i lite smör. Tillsätt curry och mango chutney och rör till sist i smöret.

 

Blanda äppelröran med mango chutneyröran och smaka av med salt och vitpeppar.


Stek fisken i smör och olja på hög värme så att den får en fin stekyta. (Om det är filéer med skinn så stek sidan utan skinn först.)


Krydda fisken och lägg den i en ugnsfast form. Ugnsbaka i 7 - 8 minuter.

 

Lägg ut baconskivor på en plåt och rosta dem samtidigt som spättan steks i ugnen.

Om baconet inte är riktigt stekt så ta ut fisken och kör på ugnsgrill i någon minut.

Lägg grönsakerna på fisken och baconet ovanpå.

 

Servera med kokt ris eller potatis.

Klicka här för fler goda fiskrecept!