Rödtunga med thaikänsla

 4 personer

800 g rödtungafilé
½ citron, rivet skal
½ dl olivolja
½ lime
1 röd paprika
1 gul paprika
½ gul lök
1 knippe dill
salt och peppar


Gör så här:

 

Blanda citronskal och olivolja. Salta rödtungafiléerna och vänd dom i citronoljan. Lägg fisken i en ugnsfast form. Skiva lime, citron , paprika och lök. Ev. salta och peppra. Ugnsstek i ca 15-20 min, 180 °C. Gör såsen medans fisken är i ugnen.

Sås:

 

½ gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
ev 1 röd chili, urkärnad
och finskuren
1 msk olja
2 cm ingefära
2 stjälkar citrongräs
1 burk kokosmjölk
½ lime
salt och peppar

 

Gör så här:

 

Finhacka löken, vitlöken och fräs tillsammans med chilin i oljan i en kastrull. Hacka ingefära och citrongräs fint och lägg i kastrullen.

 

Slå på kokosmjölken och låt koka ihop, ca 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och färskpressad lime. Sila såsen. Ta ut fisken och garnera med dill.

Hitta inspiration till fler fiskrätter: Klicka här!