Rödtunga med ruccola och saffran

4 personer

800 g rödtungafilé
2 st vitlöksklyftor
1 bunt ruccolasallad
1 1/2 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
salt och (citron)peppar

1 st gul lök
2 msk tomatpuré
2 tsk curry
1 kartong körsbärstomater
1 st lime, saften
1 st / 1 msk grönsaksbuljong
1 påse saffran
1 dl vitt vin
2 dl grädde

Gör så här:

 

Kör vitlök, ruccolasallad, olja och senap i en matberedare. Krydda fisken med salt och peppar och bred över hälften av ruccolablandningen. Låt stå kallt tills fisken ska stekas. Skala löken och hackade den fint. Stek den i resterande ruccolablandning och tillsätt tomatpuré och curry. Dela körsbärstomaterna och lägg i. Låt sjuda 3 minuter. Tillsätt limesaften och buljongen och låt sjuda ytterligare 3 minuter. Tillsätt saffran, vin och grädde och låt sjuda medans fisken steks. Stek rödtungan i olja ca 2-3 minuter på vardera sida.

 

Servera gärna med pressad potatis.

För fler goda fiskrecept: Klicka här!