Sejburgare på grill eller i stekpanna

 

500 g sejfilé
1 ägg
1 msk ströbröd
2-4 msk barbequesås (kan uteslutas)
1 schalottenlök elller 1/2 liten gul lök
2 msk crème fraiche
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar

 

Tillbehör:

 

hamburgerbröd, färsk gurka, grönsallad, 1 rödlök, tomater

Gör så här:

 

Kör alla ingredienser i en matberedare till en färs. Forma fyra burgare och lägg på grillen, ca 4 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
Går bra att andvända halster eller grilla burgarna på aluminiumpapper. Är det inte grillväder går det utmärkt att steka i stekpanna.

Servera med hamburgerbröd, färsk gurka, sallad, rödlök, tomter m.m

Recept från http://www.svenskfisk.se/

För fler goda fiskrecept: Klicka här!