Fisksoppa med curry och persikor

Den här fisksoppan måste prövas!

 

 

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
olja
2 tsk curry
1 burk krossade tomater
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 liten burk konserverade persikor, i små bitar
1 1/2 dl grädde
600 g långa, torsk, vitling, kolja, kungsfisk
ev. skalade räkor, musslor, kräftstjärtar

1. Bryn lök och vitlök i lite olja. Tillsätt curry och fortsätt att bryna i några minuter.

 

 

2. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Låt sjuda i 10 minuter.

 

3. Därefter tillsätts persikor och grädde. Låt sjuda ytterligare 10 minuter.

 

4. Tillsätt sedan fisk skuren i bitar och låt sjuda i 5 minuter.

 

5. Om man vill lyxa till soppan (typ till förrätt) så kan man lägga i lite räkor, musslor eller kräftstjärtar strax innan den ska serveras.

 

6. Salta och peppra efter behag.

Servera med ett gott bröd.

Verði ykkur að góðu = Smaklig måltid

Är du intresserad av fler goda fiskrecept? Klicka då här!